Geldloos.nl is een project dat begon in 2009, vlak voor mijn reis zonder geld door Nederland. Ik had net een reis achter de rug in Portugal, waarbij ik drie maanden zonder geld van Noord-Portugal naar Zuid-Portugal had gelopen en gelift. Dat was zo’n mooie ervaring voor mij dat ik meer wilde. En zo ontstond – dankzij de suggestie van iemand die mij tijdens het liften had opgepikt – het idee om ook in Nederland een reis zonder geld te maken.

In eerste instantie was dit ook de invalshoek van Geldloos.nl: Informatie over hoe je zonder geld kan reizen. Maar om die informatie te geven ging ik ook schrijven over andere mensen die zonder geld reizen en zelfs leven. En van daaruit kwam weer het idee om te schrijven over meer onderwerpen en bleef het balletje maar rollen.

De grote ommezwaai kwam begin 2011. Op advies van Kasper ging ik experimenteren met advertenties. Hierdoor ging ik meer doelgericht schrijven op datgeen wat mensen nodig hebben; waar zij via zoekmachines op internet zoeken. Daarmee ging de website pijlsnel de lucht in. Het bezoekersaantal erg scherp toe en de website is ook in de sociale media al een stuk populairder aan het worden.

De doelgroep van Geldloos.nl is hiermee niet langer mensen die doelbewust zonder geld willen leven, maar ook mensen die zonder dat te willen zonder geld zitten. Met Geldloos.nl wil ik middelen aanrijken om ook met minder geld een gelukkig leven te leiden. De website geeft dan ook veel tips hoe je toch aan spullen en eten kan komen ook al heb je weinig geld of zit je helemaal zonder.

Zie de website http://geldloos.nl